Cine suntem

Asociaţia Creştină de Misiune şi Ajutorare Betania Bârlad deţine personalitate juridică conform Hotărârii nr.2 din data de 19 februarie 1992 pronunţată de Judecătoria Bârlad şi este înregistrată în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor conform Certificatului Nr. 17/PJ/1998 din 28 mai 2003.

Instituţia este acreditată ca furnizor de servicii sociale conform Certificatului de acreditare seria AF Nr. 002043 și licențiată conform Licenței de funcționare seria LF Nr. 0000464.

Casa „Betania”, deschisă în anul 1996 de Asociaţia Creştină de Misiune şi Ajutorare Betania Bârlad, este organizată ca  o casă de tip familial  gen sat SOS pe un teren de 4,9 ha concesionat de la Primăria Bârlad pe o durată de 100 de ani. Cele 4 case în care se acordă serviciile sociale şi sediul cu birouri  sunt proprietatea Asociaţiei. Fiecare casă este formată din două apartamente, fiecare având în componenţa sa 4 -5 dormitoare , 2 băi,  camera de zi, bucătărie, sală de studiu/club de zi.

Beneficiarii noştri sunt copii şi tineri cu vârste între 7-26 ani separaţi de familie, orfani de unul sau ambii părinţi sau din familii aflate în situaţii de risc pentru care Comisia pentru Protecţia Copilului sau instanţa a stabilit o măsură de protecţie. În prezent în Casa Betania sunt 27 de copii şi tineri cărora le oferim îngrijire, protecţie şi educaţie într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, cu implicarea unei echipe formate din mentori, instructori de educaţie, supraveghetori, asistent medical, asistent social şi psiholog.

Misiunea Asociaţiei este de a regenera un climat profund umanitar între membrii societăţii, caracterizat printr-un spirit de înţelegere şi de slujire a semenilor bazate pe învăţătura biblică şi pe o autentică mentalitate creştină.

Ne propunem să contribuim la dezvoltarea psiho-socio-emoţională şi spirituală a copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate, în spiritul cultivării respectului şi dragostei faţă de semeni, cu scopul de a forma adulţi responsabili, cinstiţi şi implicaţi în viaţa comunităţii.