Servicii

Serviciile sociale oferite se împart pe două categorii:

  1. Casa de tip familial pentru copii / tineri cu măsură de protecție dată de Comisia pentru Protecția Copilului sau instanța judecatoreacă
  2. Internat social pentru elevi care provin din familii sărace din mediul rural, cu risc de abandon școlar

Serviciile oferite pentru copii și tineri sunt:

Găzduire pe perioadă determinată  a copiilor/tinerilor instituţionalizaţi într-un cadru cât mai apropiat de cel familial, în 2 module tip apartament ce au fiecare în componenţă câte 5 dormitoare cu 1-2 paturi, o sufragerie, sală de studiu, bucătărie, 2 băi.                                                       

Educare, serviciu menit să sprijine şi să promoveze educaţia copiilor în şcolile din comunitate, îndrumarea studiului individual, organizarea de activităţi de educaţie informală şi nonformală care să echipeze copiii/ tinerii pentru viaţă.

Reintegrare familială şi comunitară a copiilor / tinerilor cu măsură de protecţie este serviciu care are în vedere pregătirea acestora pentru reîntoarcerea în familie şi/sau integrarea socio-profesională, precum şi promovarea menţinerii legăturii cu familia sau cu persoanele importante din viaţa copilului.

Asistenţă medicală şi îngrijire adaptată nevoilor copiilor/tinerilor prin care se asigură condiţiile necesare pentru identificarea şi evaluarea permanentă a nevoilor fizice şi de sănătate ale fiecărui copil, precum şi măsurile corespunzătoare pentru satisfacerea acestor nevoi.

Educaţie şi consiliere în spiritul moralei şi valorilor creştine cu scopul cultivării respectului şi dragostei față de semeni, a formării şi modelării caracterului, a internalizării și asumării  principiilor şi învăţăturilor sănătoase despre lume şi viaţă.

Consiliere psihologică şi intervenţie terapeutică  este un serviciu de sprijin şi intervenţie care acţionează în vederea soluţionării unor probleme de comportament si emoţionale a copiilor, apărute pe fondul  separării de familia lor ori apariției  unor situații dificil de manageriat din punct de vedere emoțional.

Socializare şi petrecerea timpului liber este serviciu prin care se asigură premisele gestionării timpului liber în mod plăcut si eficient în rândul copiilor şi tinerilor, precum şi promovarea unui stil de viaţă sănătos prin organizarea de activităţi sportive, jocuri de echipă, excursii , tabere, iesiri in comunitate, etc.

Dezvoltarea deprinderilor de viaţă prin implicarea copiilor/ tinerilor în activităţile care au în vedere dezvoltarea autonomiei personale şi de îngrijire.