Noutăți

Copiii de la sate mai aşteaptă o şansă de a merge la liceu

Un drept fundamental pentru copii este dreptul la educație. Pentru mulți copii din din satele vasluiene acest drept le este adeseori luat, cel mai frecvent din motive de sărăcie.

Noi credem cu tărie că și acești copii merită o șansă de a continua școala, dar au nevoie de AJUTOR care să îi ajute pentru acoperirea cheltuielilor pe care le presupune  continuarea studiilor la liceele și școlile profesionale din Bârlad.

În România, anual 30.000 de copii care termină clasa a VIII a abandonează școala, iar cei mai mulți dintre ei sunt copiii din mediul rural (la nivel naţional, rata de părăsire timpurie a şcolii este de 26,6% în zonele rurale, 17,4% în oraşe mici şi suburbii şi scade la 6,2% în municipii. Conform Organizaţiei „Salvaţi Copiii“).

Pentru mulți copii din mediul rural mâncarea, hainele, produsele de îngrijire personală, rechizitele sunt un adevărat lux. Fără aceste minime lucruri copiilor le este greu să meargă la școală. Totodată, unii dintre ei mai trebuie să facă și naveta, iar cei care vin la liceu de la o distanță mai mare trebuie să își caute și locuință în orașul în care trebuie să meargă la liceu.

Internatul social înființat de Asociația Creștină de Misiune și Ajutorare ”Betania” Bârlad poate fi soluția, dar instituția nu își poate lua singură angajamentul susținerii copiilor, iar familiile nu au posibilități financiare,  decizia celor mai mulți fiind să NU își mai trimită copiii la școală. Pentru anul acesta școlar 33 de părinți au depus cereri  pentru a fi primiți  copiii lor în internatul social deschis de asociația noastră în urmă cu 3 ani. Cu toate eforturile depuse de noi, anul acesta școlar nu vom putea  răspunde afirmativ  acestor  cereri.

Pentru fiecare copil care ar putea beneficia de internatul social costul mediu este de 500 lei/ lună pentru a acoperi 3 mese pe zi, rechizite, produse de îngrijire personală și transport.

Prin acest program, ÎMPREUNĂ ne putem lua  angajamentul de a investi pe termen lung în educația copiilor, pentru că un copil care nu abandonează școala, este un copil care are șansa la un viitor mai bun.

Dacă dorești să dăruiești pentru a susține un copil din mediul rural la liceu, poți face o donație în contul: IBAN RO44 RZBR 0000 0600 0128 1650, Raiffeisen Bank, Agentia Bârlad, Titular cont: Asociatia Crestină de Misiune și Ajutorare Betania, cu specificația „pentru internatul social”.

Dacă dorești să ne vizitezi pentru a vedea modul în care se desfășoară activitățile în Casa Betaniei te invităm la sediul nostru din Barlad, str. Mihai Eminescu, nr.2. Pentru mai multe detalii ne poți scrie la adresa de e-mail [email protected] cu specificația „informații Betania” sau ne poți suna la numărul de telefon 0235 420399.